MENU
Home > APK > APK

APK-KEURING

Kosten APK-keuring

Bij Verkade Profile Tyreservice betaal je € 39,49 voor een complete APK-keuring. Dat is een totaalprijs, inclusief de afmeldkosten en milieumeting. En zijn er reparaties nodig? Dan bespreken we dit altijd vooraf met je. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Gratis APK-keuring bij grote onderhoudsbeurt

De APK is een wettelijk verplichte keuring, die los staat van het onderhoud aan je auto. Je kunt de APK-keuring bij ons combineren met een onderhoudsbeurt. In combinatie met een grote onderhoudsbeurt betaal je zelfs niets voor je APK! Maak een afspraak voor een grote beurt.

APK-keuring combineren met kleine onderhoudsbeurt

Wanneer je regelmatig een kleine onderhoudsbeurt laat uitvoeren voorkom je onaangename verrassingen. We kunnen je kleine beurt combineren met een APK-keuring, zodat je maar één afspraak hoeft te maken. Maak een afspraak voor een kleine beurt

Wat doen we bij een APK-keuring?

Onze APK keurmeesters lopen je auto in ongeveer 45 minuten na op de volgende onderdelen:

 • Verkeersveiligheid: controle banden, remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
 • Milieu: controle uitlaatgassen.
 • Algemeen: kentekenbewijs, voertuigidentificatienummer en gebruikte brandstof.
 • Afmelden bij de RDW.

Wanneer moet je je auto laten keuren?

Vul je kenteken in en check je APK-vervaldatum direct online op de website van de RDW.
Voorkom dat je een boete krijgt en laat je APK-keuring op tijd uitvoeren. Dit kan al vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum. De oorspronkelijke APK-datum blijft staan voor de jaren daarop, en wordt met een of twee jaar verlengd. Laat je je auto meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren? Dan krijgt deze een nieuwe APK-vervaldatum.  

Hoe vaak moet je je auto laten keuren?

Personenauto’s met een benzine- of elektromotor moeten voor het eerst gekeurd worden als ze vier jaar oud zijn, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens om het jaar (het 4-2-2-1-schema). Als de personenauto voorzien is van een diesel-, gas- of andere motor dan is het 3-1-1 schema van toepassing: de eerste keer keuren na drie jaar, vervolgens ieder jaar. Auto’s ouder dan 30 jaar worden om het jaar gekeurd. Auto’s van voor januari 1960 hoeven niet meer gekeurd te worden. 

Checklist APK: bereid je goed voor

Voorkom verrassingen en kijk je auto voor de keuring alvast na op een paar belangrijke punten. Deze checklist helpt je bij je voorbereiding:

 • Controleer je banden. Een auto wordt met slechte banden afgekeurd. Wettelijk gezien mag het profiel van je banden niet minder zijn dan 1,6 mm. Ook mogen je banden geen bulten of scheuren vertonen, en moeten de banden op één as moeten dezelfde afmetingen hebben. Laat je banden bij twijfel nakijken bij een Profile-vestiging bij jou in de buurt.
 • Controleer de ruitenwissers. Deze horen geen strepen achter te laten tijdens het wissen. 
 • Controleer de lampen. Verplicht voor elke auto zijn 2x stadslicht, 2x achterlicht, 2x remlicht, 2x dimlicht, 2x of 4x groot licht, kentekenplaatverlichting, mistachterlicht (vanaf 1999), achterlicht (vanaf 1999), achteruitrijlichten (vanaf 1999) en een derde remlicht (vanaf 2001).
 • Controleer of de claxon werkt.
 • Controleer of de ruitensproeiers werken.
 • Zorg dat de kentekenplaat goed leesbaar is en niet achter de trekhaak verborgen zit.
 • Controleer alle gordels. Ze mogen niet versleten zijn, moeten eenvoudig loskoppelen en moeten blokkeren wanneer er hard en snel aan getrokken wordt.
 • Controleer of de (voet)rem en handrem goed werken.
 • Zorg dat er voldoende remvloeistof in het reservoir zit.

Twijfel je of alles in orde is? Maak een afspraak voor een onderhoudsbeurt.

Tip: houd rekening met steekproef RDW

Houd rekening met de kans dat je auto door de RDW geselecteerd wordt voor een steekproef. Het is wettelijk verplicht om hieraan mee te werken. Zorg dus dat je auto na de keuring enige tijd beschikbaar is voor het geval deze geselecteerd wordt.

Auto afgekeurd? Gratis herkeuring!

Wordt je auto afgekeurd bij een APK-keuring door Verkade Profile Tyrecenter? Dan voeren we kosteloos een herkeuring voor je uit. De voorwaarden:

 • De uit het keuringsrapport voortvloeiende reparaties worden door Verkade Profile Tyrecenter verricht. 
 • De nieuwe keuring wordt ingepland binnen twee weken na de datum van afkeuring. 

Indien je de reparaties niet bij ons laat uitvoeren, dan betaal je € 29,50- voor een nieuwe keuring, onder voorwaarde dat je de afspraak voor herkeuring maakt binnen 2 weken na datum van afkeuring. 
Let op: het is verboden om met een voertuig te rijden wanneer het niet aan de APK-keuringseisen voldoet. Plan je APK-keuring dus altijd ruim op tijd in, zodat je auto uiterlijk op de APK-vervaldatum is goedgekeurd.

© 2023 - VERKADE PROFILE TYRECENTER BV
Webdesign: OK-Design